Tala Fou

MAP-pepa-pepa

Ua o'o i le taimi e toe asia ai le galuega feso'ota'iga o le afifiina

Pe o le itu faʻailoga poʻo le tagata faʻatau, latou te malilie uma i le fuaiupu lenei:o le galuega autu o le afifiina o fesootaiga.

 

Ae ui i lea, atonu e le tutusa le taulaʻi o itu e lua: o faʻamatalaga masani e faʻapipiʻi e faʻailoga i igoa ona o manaʻoga faʻatonutonu e foliga mai o se fefaʻatauaʻiga taua i filifiliga faʻatau.

 

O a fa'amatalaga e a'afia ai filifiliga a tagata fa'atau?

 

Mea'ai ma Mea'ai Fa'amatalaga

"O le a vaʻavaʻai i le ola faʻapolopolo, mea faʻaoga, laulau malosi."

 

"O le faʻatauga o loʻo tusia i luga o le afifi e aoga tele mo aʻu, e pei o le faʻaopoopoina o siama XX, o le a ou faʻatauina; leai se suka ma leai se kalori, o le a ou faʻatau."

 

I le suʻesuʻega, na matou iloa ai o le tupulaga fou o tagata faʻatau talavou e matua popole lava i le lisi o meaʻai ma le lisi o le malosi.E foliga mai e sili atu lo latou fiafia i le faʻatusatusaina o lisi o meaʻai ma faʻailoga o meaʻai nai lo le faʻatusatusaina o faʻailoga tau.

 

E masani lava o se upu autu - "zero trans fatty acid", "zero sugar", "zero calories", "faʻaitiitia le masima" e mafai ona latou aveʻesea le QR code totogi.

 

O lona uiga, o ia "mea faʻatau" e tatau ona tuʻuina i le tulaga sili ona mataʻutia o le afifi e faatosina mai ai ma faʻaosofia le faʻatau.

 

Amataga

"E taua le amataga, ma e tatau ona manino le mamafa o le malosi."

 

"Atonu ou te leʻi popole tele i le mea na tupuga mai ai muamua, ae o le a mautinoa lava ou te tilotilo i oloa faʻaisa pe a uma le faʻamaʻi."

 

“E sili atu le tāua o le faailoaina o le mea na tupuga mai ai, e sili atu le vaai i povi Ausetalia po o povi Amerika i se tepa.”

 

Pe faaulufale mai pe faalotoifale, o le taua o le amataga e faalagolago i le taua o le faatau atu pe leai.Ae sili atu le manaia, e ono suia ona o le tulaʻi mai o manatu fou, faʻasalalauga faʻavaomalo ma e oʻo lava i suiga i le tulaga o iai nei.

 

Mo ia faʻamatalaga, o auala fesoʻotaʻiga e manaʻomia foi ona fou. O le auala ma le taimi e fesoʻotaʻi lelei ai o loʻo i lima o le faʻailoga.

 

Aso gaosiga ma aso e muta ai

 

"Ou te matua le fiafia lava o le aso e muta ai ma le atunuu na afua mai ai e matua itiiti lava ona tusia i luga o le afifiina o oloa."

 

"Ou te fiafia i le afifiina e mafai ona e vaʻai i le aso e muta ai i le tepa, aua le natia ae suʻe."

 

"Afai o nisi faʻamatalaga o oloa e naʻo le tusia i luga o le pusa i fafo, pe a uma ona tuʻu i totonu o le pusaaisa, o le a le mafai ona iloa le ola faʻatau ma isi faʻamatalaga taua mo se taimi umi."

 

E masani ona filifili le itu o le ituaiga po o fea o le a "tuu" ai nei vaega e lua o faʻamatalaga e faʻatatau i uiga o le oloa ma le faʻapipiʻiina o le gaosiga, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le gaosiga o le faʻamuamua.Ae o le taua o lenei faʻamatalaga atonu e matua faʻatauvaaina.

 

O le siakiina o le aso gaosiga ma le aso e muta ai se oloa e masani lava o le laasaga mulimuli lea mo tagata faʻatau e faʻatau.O le faʻatagaina o tagata faʻatau e faʻamaeʻa vave le galuega suʻesuʻe e mafai ona vave faʻatautaia fefaʻatauaiga.O lenei pisinisi talafeagai e masani ona pipii i lenei tulaga, ma e toʻatele tagata faʻatau e lafoai le faʻatau ona o faʻamatalaga e "natia" ma "le maua", ma e oʻo lava i le "ita" i le ituaiga ma oloa.

 

Ua oo i le taimi e toe asia ai le galuega tau fesootaiga aafifiina

 

Pe a suia e le itu faʻailoga mea faʻapipiʻi palasitika ma faʻapipiʻi pepa, o se mafuaaga taua lea o le "faʻapipiʻiina o pepa e sili atu ona fesoʻotaʻi."Pepa afifiinae mafai ona fesoasoani i fa'ailoga e ala i le tele o feso'ota'iga fa'atulagaina ma le tele o faiga lomitusi eseese.Fang o le a sili atu le fesoʻotaʻiga ma faʻaalia le lagona o le taua.

 


Taimi meli: Mati-25-2022